
Skinkestek er egentlig veldig enkelt, og utrolig godt! Skinkestek lager seg jo nærmest sjøl, og kjøttet blir utrolig mørt og godt.
Her kommer favorittoppskrifta fra gardkjærringa
1. Sett ovnen på 170'C. Gni steika inn med salt og pepper, og brun den i skikkelig meierismør i ei stekepanne.

2. Legg steika over i en ildfast form. Legg de skrella og kutta grønnsakene du vil ha (sopp,løk, gulerøtter er mine favoritter i samme panna som du bruna steika i, og brun de lett, sammen med hele hvitløksfedd. Fordel grønnsakene og hvitløken rundt steika i den ildfaste forma. Bruk steketermometer, da er du sikra et godt resultat. Når gjernetempraturen er på 70*C er steika klar. Dette tar ca 1,5t, men dette kan variere fra ovn til ovn, så beregn litt ekstra tid. La steika hvile litt når den kommer ut av ovnen, da rekker den å sette seg og får en enda bedre smak.
Kok opp saus, brokkoli og poteter, og skjær skinka i tynne skiver. Server og nyt.
Flere flotte opskrifter på steik kan du finne her på matprat.no